WPC teraszburkolat

A fa-műanyag kompozit leggyakoribb felhasználási módja a teraszburkolat, mivel erre van a ház, illetve lakástulajdonosoknak a legnagyobb szüksége. A fa elsősorban a természetes megjelenést, míg a műanyag és a hozzáadott egyéb anyagok a tartósságot garantálják. Az otthon és az azt körülölelő kert teljes összhangjának megteremtéséhez a következő kültéri felhasználását ajánljuk ezen burkolattípusnak:

  • teraszburkolatok;
  • medencék körüli burkolatok, tóparti napozóteraszok, stégek;
  • belső udvarok, erkélyek;
  • kerti utak, sétányok, lépcsők;
  • igényes vendéglők, kávézók, pubok állandó vagy időszakos teraszai;
  • hotelek, panziók, üdülők, apartmanok kültéri burkolatai;
  • kikötők és hajófedélzetek burkolata.

teraszburkolat az általunk képviselt nyolc gyártó mindegyikének kínálatában megtalálható, az alábbiakban kérjük ismerje meg ezeket.

 

AeroWood

Az AeroWood teraszburkolat márka palettáján két különböző típus szerepel: a Standard Deck típus egy klasszikus megjelenésű burkolat, míg a légkamrás, kifejezetten e célra alkalmas anyagból készült Mini Deck  típust keskeny szálak jellemzik. 
A legnépszerűbb grafitszürke szín mellett az idei év újdonságaként megjelent a fehér színű WPC teraszburkolat, amely tökéletes kiegészítője, díszítőeleme lehet nemcsak a grafitszürke, de a barna teraszburkolatoknak is.
A divattrendek azt mutatják, hogy a designerek már sok esetben csak hófehér teraszokban gondolkodnak. A fehér színű burkolat csak a Standard Deck típusnál érhető el.
Garancia: 10 év

További információk az Aerowood WPC teraszburkolatról

AR Decking

Természet és technológia tökéletes egyensúlya – ezt nyújtják az AR Decking Balance burkolatai és hogy e harmónia zavartalan legyen a termék műanyagtartalmát újrahasznosított polietilén adja.
A Balance család színeit a természet ihlette, összesen hat különböző barna tónus szerepel a kínálatban, melyek a valódi faanyagok sokszínűségét idézik. A burkolat érdesített felülete különösen csúszásmentes, ám ennek ellenére mezítláb is kellemes használatot biztosít.
Az AR Decking Magyarország leghosszabb teraszburkolata. Egyedi méretben rendelhető 11,5 m-ig, így vágási veszteség nélkül vásárolható meg.
Garancia: Az AR Decking rendszerre a garancia időtartama 25 év a termeszek, gombák és egyéb károkozók által, a kompozit anyag szerkezetében okozott ártalmakra vonatkozóan. 
Általános garancia: A márka garanciaszabályzatában foglaltak szerint 10 év.

További információk az AR Decking WPC teraszburkolatról

Bonobo

A Bonobo WPC teraszburkolat a Bonobo WPC rendszer része, mely négy színben áll rendelkezésre. A falburkoló-, kerítés-, korlát- és pergolaelemekkel kiegészítve egységes megjelenésű, harmonikus kert alakítható ki. Ezen elemek kiválóan használhatók például ülőkék, kiemelt virágágyások, pergolák, növényrácsok, térelválasztók, korlátok és kerítések kialakítására.
Egyedülállóan magas a farost-tartalma, ugyanis 60 %-a bambusz. Az 5,7 méteres szálhossz kifejezetten gazdaságos felhasználást biztosít.
Garancia: 10 év

További információk a Bonobo WPC teraszburkolatról

MyWPC

A MyWPC márka egy prémium kategóriás teraszburkolat és kerítésrendszer alumínium oszlopelemekkel. Ennek a terméknek a specialitása a DuoTone technológia, amely révén a csiszolt teraszburkolat két színkomponensűvé válik. A többi teraszburkolattal ellentétben az eredmény az, hogy a teljes keresztmetszetében két színből álló természetes hatást keltő tartós burkolat jön létre.
A MyWPC burkolatok előállításához kizárólag PEFC minősítésű faanyagot használnak fel, ami garantálja a vásárló számára, hogy a faanyag fenntarthatóan kezelt erdőből származik, a kivágott fa helyére új csemetét ültetnek, a faállomány ápolása során vigyáznak a talaj állapotára csakúgy, mint az erdei élővilág háborítatlanságára.
Garancia: 10 év

További információk a MyWPC teraszburkolatról

REHAU

A REHAU Relazzo teraszburkolat minden bizonnyal Nyugat-Európa egyik legkedveltebb WPC teraszburkolata. Méltán népszerű lakossági és közületi felhasználása is, hiszen a műanyagipar egyik piacvezető cége a Rehau többéves fejlesztése során kialakított Rau-Wood alapanyagból készül és hatféle színben áll rendelkezésre.

A Rau-Wood egy olyan környezetkímélő high-tech alapanyag, amely tökéletesen egyesíti a fa kellemes optikai jegyeit és a műanyagok ellenállóságát.
A REHAU Relazzo teraszburkolat felületkialakítása a csúszásállóság terén is a lehető legjobb értékekkel rendelkezik.
Garancia: 10 év

További információk a REHAU WPC teraszburkolatról

TimberTech

A TimberTech WPC teraszburkolat a faliszt és a nagy sűrűségű polietilén ötvözésének eredményeképpen a fa természetes küllemének hatását kelti előnyös mechanikai tulajdonságokkal kombinálva.
A legtöbb burkolattípustól tömör keresztmetszete különbözteti meg, melynek köszönhetően erős teherbírással rendelkezik. Különleges megjelenésű, nem mikrobarázdált, mégis a felület érdessége miatt jó csúszásmentességi tulajdonsággal rendelkező burkolat, ami cédrus vagy szürke színben rendelhető.
Garancia: 25 év

További információk a TimberTech WPC teraszburkolatról

UPM

A finn mérnöki kreativitás és a német precizitás ötvözete az UPM teraszburkolat. Önálló lépcsőprofillal rendelkezik, így remek felhasználást biztosít kültéri lépcsőzet kiépítésére.
Innovatív megoldások fémjelzik, melyet a speciális lépcsőprofil elem mellett az alumínium sínes rögzítés is bizonyít. A modern megjelenést a hat színből álló színskála – köztük a trendnek megfelelő szürke színárnyalat – biztosítja.
Garancia: 10 év

További információk az UPM WPC teraszburkolatról